Skip to content
En øre- nese- halsklinikk, et fysikalsk institutt og en hudpleieklinikk. Tre av de nye leietakerne i Haugekvartalet jobber med helse og velvære i en eller form.

Det er akkurat slike leietakere vi ønsker oss. Dette er virksomheter som tiltrekker seg masse folk og liv. Haugekvartalet egner seg godt for denne typen foretak, og det er plass til flere, sier daglig leder Kjersti Wangen i KB Gruppen Eiendom AS.

02

etg.

Brugata 10

Kongsvinger ØNH

02 etg.

Brugata 10

Kongsvinger Øre Nese Hals AS (Kongsvinger ØNH) har besøksadresse Brugata 10.

– Dette er skreddersydde lokaler for øre-nese-hals spesialistpraksis med hørselssentral inkludert. Det er en glede å kunne arbeide i lyse, romslige, moderne og praktiske og universelt utformede kontorer bygget etter nye standarder, sier Thorleif Ellingsen, og forteller at klinikken har fullt driftstilskudd etter avtale med det regionale helseforetaket.

Tilbudet er en del av det offentlige helsevesen med standard regler for egenandel og frikort. Etter avtale er det også kveldspoliklinikk, og enkelte lørdager utføres kirurgi i lokalbedøvelse.

– Klinikken har ansatt en dyktig audiograf, Fredrikke Skogan, som utreder hørseltilstander, og tilpasser og utfører service på høreapparater, sier Thorleif Ellingsen, og forteller at klinikken i Brugata 10 utreder alle typer øre-nese-hals-diagnoser. Det blir tatt stilling til behov for videre henvisning til for eksempel universitetssykehus, og det utføres ultralyddiagnostikk etter offentlige godkjente takster.

– Allergiutredning og -behandling har en vesentlig plass ved klinikken. Vi utfører også søvnregistreringer for diagnostisering av pustestopp om natten.

03

etg.

Fjellgata 5

Fjellgata Fysioterapi

03 etg.

Fjellgata 5

I de lyse, luftige hjørnelokalene i Fjellgata 5, som en gang i tiden har huset både advokatkontor og skatteetaten, holder Fjellgata Fysioterapi DA til. De fire fysioterapeutene Steffen Sæternes, Trine Gusterud Eidlaug, Miriam Andersson og Stig André Hansen og manuellterapeut Kent Nyborg Josefsen brukte ikke lang tid på å bestemme seg da de fikk høre om de ledige lokalene i den gamle delen av Haugekvartalet. De flyttet inn i september i fjor, og har fått det akkurat slik de ville ha det.

– Sentrumsnært, alt på ett plan, lyst og luftig, ingen dørterskler, slik at rullestoler kan rulle rett inn. Disse lokalene er 100 prosent tilpasset vår virksomhet og alt fungerer akkurat slik det skal. Her har vi til og med en vaktmester. Det er godt å ha noen å ringe til hvis noe må fikses, smiler de fem terapeutene.

– KB Gruppen er en veldig løsningsorientert utleier. Vi har tegnet en tiårs kontrakt, og KB Gruppen kom oss i møte på forhold som er viktige for oss.

01

etg.

Rådhusgata 8

Composure Skin Clinic AS

01 etg.

Rådhusgata 8

Bildet viser eier og hudsykepleier Marlene Johnsrud hos Composure Skin Clinic AS

Da Composure Skin Clinic AS flyttet inn i det 110 kvadratmeter store lokalet i Rådhusgata 8 i februar i fjor, hadde eier og hudsykepleier Marlene Johnsrud rundt 400 klienter på kundelista. I dag er det godt over 600. Mange kommer langveisfra for å få behandling i den lille klinikken i Haugekvartalet. Marlene Johnsrud er utdannet sykepleier og har videreutdanning fra Senzie Akademiet.

– Jeg har et ønske om å hjelpe mennesker med hudkomplekser slik at de kan oppnå økt selvfølelse. Målet er at klientene mine skal se ut som den beste utgaven av seg selv, smiler Marlene Johnsrud, som tilbyr skreddersydde behandlinger og produkter til klienter med hudproblem.

Lokalene er skreddersydd for klinikken med fire behandlingsrom og resepsjon. I mai begynner en ny hudpleier, og innen et år håper og tror Marlene Johnsrud at det vil være fire ansatte på klinikken.

– Jeg er ikke særlig flink til å begrense meg, så det skal bli fint å få litt avlastning, sier Marlene Johnsrud, som trives svært godt i lokalene i Rådhusgata.

– Veldig sentralt. Lokalene er rullestolvennlige, og skiller seg ut, synes jeg. Dessuten er dette en veldig koselig gate.

 

Sign Up and Start Learning